Logo společnosti MyVolt

Hlavní důvody, proč si fotovoltaiku pořídit.

S fotovoltaikou šetříte a můžete i vydělávat

Na úvod trochu čísel… České domácnosti zaplatí napřesrok za elektřinu okolo 300 miliard navíc. Podle odhadů tak v roce 2023 průměrná rodina, žijící v bytě s obvyklou spotřebou 2,5 MWh ročně, zaplatí o 15 až 20 tisíc více než loni. A pokud bydlíte v rodinném domku s elektrickým topením, můžete zaplati navíc i více než 100 tisíc Kč (záleží na celkové spotřebě). S takovými vyhlídkami do budoucnosti doporučujeme začít uvažovat o tom, jak pořídit elektřinu levněji co nejdříve.

Důvody, proč si pořídit fotovoltaickou elektrárnu:

  • Zvýšíte svou nezávislost na dodavateli elektřiny a v dlouhodobém horizontu ušetříte peníze za účty za elektřinu.
  • Šetříte životní prostředí. Energie vyrobená ze slunce je 100% čistá. Fotovoltaické panely i střídače jsou kompletně recyklovatelné, jejich likvidaci máte předplacenou v recyklačním fondu stejně jako u běžných elektrospotřebičů.
  • Na fotovoltaickou elektrárnu můžete čerpat státní dotaci Nová zelená úsporám v hodnotě  205 tisíc Kč + dalších až 70 tisíc Kč, pokud s ní pořídíte i nabíječku elektromobilu. V rozvojových regionech dosáhnete na dotaci až o 26 tisíc Kč vyšší.
  • Je to řešení na celý život. Fotovoltaické panely vydrží 35 let a více, střídače okolo 15 let a baterie 15 let. U výrobců bývá záruka na jednotlivé komponenty menší, je to ale z toho důvodu, že se efektivita produktů v průběhu let postupně snižuje.
  • Jakmile je fotovoltaika nainstalovaná, nevyžaduje od vás prakticky žádnou údržbu.
  • V případě, že si pořídíte fotovoltaickou elektrárnu s akumulací, můžete na elektřině dokonce i vydělat – to, co nespotřebujete, prodáte svému dodavateli elektřiny.
  • Investujete do svého prakticky bezúdržbového zařízení a zhodnocujete svou nemovitost do budoucna. Např. pokud se rozhodnete dům prodat, tak nižší energetická závislost jistě potenciální zájemce potěší.

Vše si dobře promyslete předem

Abyste opravdu využili veškerý potenciál fotovoltaiky, je dobré vzít v úvahu tyto parametry:

  • Fotovoltaiku musíte opravdu využívat. Nedává úplně smysl ji pořídit na rekreační objekt, kam několikrát za měsíc jezdíte jen na víkendy. Odborníci se shodují, že vaše spotřeba elektřiny by měla být nad 2 MWh ročně, aby se investice do solární elektrárny vyplatila.
  • Zajistěte vhodnou plochu na umístění panelů – orientace a sklon panelů zásadně ovlivňují výkon elektrárny. Nejlepší je panely umístit na část střechy, která je orientována na jih, v ideálním případě se vyplatí orientovat panely na vícero světových stran. V našich podmínkách je optimální šikmá střecha se sklonem okolo 35 stupňů a orientovaná na jih. Popř. sedlová střecha orientovaný na východ a západ.
  • Počasí a klimatické podmínky také výrazně ovlivňují výkon a celkovou dlouhodobou výrobu. Nejvíce elektřiny samozřejmě vyrobíte během slunečného dne. Při hustém dešti nebo sněžení prakticky žádnou elektřinu nevyrobíte. V dlouhodobém horizontu proto myslete i na to, kolik máte v místě svého domova slunečních dní v roce.
  • Budete muset pravděpodobně trochu změnit své návyky – všechny elektrospotřebiče byste měli ideálně co nejvíce využívat v době, kdy elektrárna vyrábí co nejvíce energie. Pokud nemáte dostatečnou kapacitu bateriového úložiště.

S projektem a následnou realizací vám s nadšením pomůže tým firmy MyVolt. Každý dům bude mít jiná kritéria a parametry, které se musí zohlednit. Technické šetření a konzultace je u nás zdarma. Vyškolený technik přijede k vám domů a na základě vašich potřeb a technické stránky domu vypracuje optimální řešení, rozpočet a podklady k dotaci. Veškerou administraci ohledně žádosti o státní dotaci a připojení k distribuční soustavě vám také zařídíme.

Podrobnější informace nám pomohou připravit pro vás přesnější nabídku. Například nám umožní lépe spočítat budoucí produkci vůči fotovoltaické elektrárny, určit maximální výkon s ohledem na vaši střechu nebo lépe predikovat spotřebu vaši domácnosti.

Mám podrobnější informace
1Kontaktní informace
2Upřesnění poptávky

Stránku pro vás připravujeme

Dní
Hodin
Minut
Vteřin

Již brzy se můžete těšit na první realistickou fotovoltaickou kalkulačku, která počítá předpokládanou spotřebu každou hodinu 365 dní v roce.

Střídač
Baterie

Garance dotace

Garantujeme získání maximální dotace dle podmínek programu Nová zelená úsporám až do výše 301.000 Kč. Veškerou administrativu zařídíme za vás.

Financování FVE

Pomůžeme vám získat financování na vaši novou fotovoltaiku až do výše 100% u některé z českých bank nebo stavebních spořitelen.

Naší doménou jsou fotovoltaiky – nikoli poskytování úvěrů. Proto hledáme variantu nejvýhodnější pro vás.

Esteticka

Naše fotovoltaické panely jsou nejen účinné, ale i estetické. Mají černý rám, který na střeše působí elegantně. Také pro kabely vedoucí ze střechy, najdeme nejvhodnější trasu tak, aby nejen bylo vše funkční, ale i aby nebylo nic vidět. 

Nulová administrativa

Pořízení a připojení fotovoltaiky znamená i nezbytně nutnou administrativu. Se vším vám poradíme a zařídíme tak, abyste se o nic nemuseli starat. Stačí nám od vás plná moc na konkrétní úkony.

Technologie do 2 týdnů

Instalaci panelů na střechu, natažení kabeláže a prvotní elektrikářské zapojení dokážeme realizovat do 2 týdnů.  Vše po dohodě s vámi tak, aby vám to maximálně vyhovovalo.

Vysvětlíme a poradíme

Prakticky vám vysvětlíme vše na co se k fotovoltaice zeptáte, řekneme sami vše, co byste měli vědět a navrhneme řešení, které bude nejvýhodnější pro vás – z pohledu např. výše dotace, spotřeby, ale i třeba budoucí ekonomiku.

Elektrorevize

Na celou instalaci provedeme elektrorevizi. Jednak pro váš klid, budete mít jistotu, že je vše správně a bezpečně zapojené, ale i pro případné budoucí pojištění fotovoltaiky nebo celé nemovitosti.  

Pojištění

Pomůžeme vám získat výhodné pojištění buď na samotnou fotovoltaiku nebo na celou nemovitost, u které je fotovoltaika namontována. Naše specialistka spolupracujeme s předními a spolehlivým českými společnostmi.

Jsme pojištěni

Instalace fotovoltaiky je spojena s řadou rizik – může např. prasknout taška na vaší střeše, atd. Jsme proto pojištěni do výše 15.000.000 Kč a adekvátní pojištěni vyžadujeme i od našich dodavatelů. Nemusíte se ničeho obávat.

Celá ČR

Je úplně jedno, kde se vaše nemovitost nachází. Fotovoltaiku vám naistalujeme kdekoli v ČR – doslova.

Střechám rozumíme

Náš tým instalující fotovoltaické panely na střechy má dostatečné zkušenosti, aby je dokázali nainstalovat na jakoukoli vhodnou střechu. A pokud vaše střecha vhodná není, tak vás na to upozorníme, abyy se předešlo škodám na nemovitosti.

Certifikovaní elektrikáři

Naši elektrikáři mají kvalifikaci na zapojování fotovoltaických elektráren i na úpravy odběrných míst pro případy, kdy odběrné místo neplní podmínky (starší instalace) distribuční společnosti pro zapojení fotovoltaiky do distribuční sítě.